На какво се дължи популярността на чиа семената

Направила ли ви е впечатление непрестанно нарастващата популярност на супер храните?  Няма абсолютно никакво съмнение, че огромната им популярност се дължи на факта, че те допринасят за подобряване на цялостното здравословно състояние и се намират все по-лесно в нашата страна. Ако все още не знаете къде бихте могли да откриете семена от чиа, то информацията в следващите ни редове е специално за вас.
Семената от чиа могат да се открият наистина лесно. Не е необходимо дори да излизате от дома или от офиса си, след като на ваше разположение са съвременните технологии и онлайн магазин за хранителни добавки. Тъкмо с тяхна помощ бихте могли да разгледате различните предложения на супер храни, да се запознаете с полезните им действия, а също така и с техните цени. Уверяваме ви, че именно цените ще ви изненадат приятно, тъй като се оказва, че те са по всеки джоб.
Задължително е да поговорим за тънкостите на готвенето с чиа семена. Всъщност тънкости няма, тъй като всичко, което трябва да направите, е да накиснете семената за около 15-20 минути във вода. През това време те ще набъбнат и ще са готови за консумация или пък за готвене.
чиа от bio-vital.net
И след като споменахме готвене на чиа семената, би било добре да имате предвид, че те имат много широко приложение в кулинарията. С други думи – бихте могли да ги добавите към салати, десерти, различни тестени изделия, смути.
Със сигурност можете да извлечете полза от чиа и тя е подходяща за цялото семейство. И все пак е най-добре да се консултирате със специалист в областта на хранителните добавки, за да знаете каква е препоръчителната дневна дозировка, която ще окаже благотворно действие на организма.

You may also like...