Рисковете които крият солариумите

Солариумите са най-често използвани през зимните месеци, когато хората нямат възможност да се пекат на слънце или да отидат на море и да придобият естествен слънчев тен. Днес солариум.net ще Ви информира дали този метод за почерняване на кожата е напълно безопасен.

Мнозина експерти са на мнение, че трябва да бъдат наложени строги правила, които да ограничават използването на солариумните студиа. Това би намалило драстично риска от развитие на болести. Актуална статистика сочи, че всяка година в Европа се регистрират 3500 случаи на меланоми, които са причинени от подлагането на светлина от солариуми. По-шокиращ е броя на смъртните случаи, който надвишава 800 души.

Ако се поставят определени правила за честотата на ползване на солариума, тези многобройни случаи на рак и други кожни заболявания могат драстично да бъдат намалени. Какъв е рискът от заболяване от рак сред хората, които се излагат на лъченията на солариумите? При тази група от хора рискът е със 75% по-висок в сравнение с хората, които не използват солариум. Има и друг факт, който убягва на много хора и той е, че младежите под 18 години са по-застрашени от развиването на злокачествено заболяване на кожата в следствие от използването на соларно устройство.

Най-голям брой хора,заболели от малигнен меланом има във Великобритания. В някои части на света обаче използването на солариум е напълно забранено. Това обаче не може напълно да спре младите хора да се подлагат на вредните лъчения на солариумите. Тенът на кожата все пак е от голямо значение, особено за хората, които искат да изглеждат добре по всяко време от годината.

You may also like...