Как с масло от вечерна иглика можем да се разкрасим?

Не само със скъпа козметика можем да постигнем добри резултати, но най-вече със силата на природата, можем не само да се подмладим, но и да подобрим здравословното си състояние.

На въпросът как с масло от вечерна иглика с виж тук можем да се разкрасим, можете да намерите отговор първо в страниците на biofetish.com и на второ място, когато опитате сами от невероятните свойства на т.нар. „сензационно откритие“. Билката вечерна иглика е била позната и широко употребявана още от перуанските индианци, които са я използвали и за различни заболявания. Но нека да започне със състава на маслото от вечерна иглика. То е сред най-богатите източници на линоленова киселина или част от есенциалните мастни киселини, която се съдържа в майчиното мляко.
Как с масло от вечерна иглика можем да се разкрасим?
GLA – линоленовата киселина участва в синтезирането на специфичните хормоноподобни вещества простагландини, които се съдържат почти във всички органи и тъкани и регулират клетъчната активност. Подобрявайки гладката мускулатура на матката и на маточните тръби, те спомагат регулирането на хормонални проблеми и подобряват значително ПМС. Освен това засягат жлезите с вътрешна секреция и стимулират кръвообращението. Тъй като свиват кръвоносните съдове, е добре да се има предвид понижаването на кръвното налягане, което може да се наблюдава при вътрешен прием. За външно приложение, резултатите са чудесни и срещу стареенето и срещу сериозни кожни проблеми, като дерматити, екземи и дори розацея.

Съдържанието на витамин Е в предлаганото масло от вечерна иглика, спомага за изхвърлянето на токсините от организма и действа срещу свободните радикали. Освен това стимулира производството на колаген и еластин, които са отговорни з гъвкавостта и еластичността на кожата. Интересното при него, че наподобява по състава този на рибеното масло. Чудесата на природата не спират да ни изненадват и ако се доверим на съвършенството на заобикалящия ни свят, можем наистина да се похвалим, че знаем как“за всяка болка има билка“, от първа ръка. Опитайте.